Façonnable

Dit Franse modehuis werd bekend om zijn verfijnde, stijlvolle overhemden en kostuums met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Authenticiteit, instinct en talent zijn de kernwaarden van Façonnable om voortdurend moderne elegantie te kunnen uitstralen.

Façonnable Eyewear is een bescheiden, moderne herencollectie. Met een uitmuntende pasvorm en draagcomfort zijn 3 duidelijk uiteengezette stijlen te vinden, namelijk de Progress-Line, de New-Vintage serie en de jongere Tailored Denim collectie. Zo is er voor elke man een gepaste bril.

New-Vintage

De New Vintage lijn omschrijft zich als een tijdloze en originele stijl waarbij nostalgische elementen heden en verleden weerspiegelen.

Progress-Line

De collectie Progress-Line omvat herenmonturen met een verfijnd en moderne uitstraling. Elk jaar wordt 95% van de collectie opnieuw gestyled om te voldoen aan de verlangens van een steeds vernieuwende markt.

Tailord Denim

De monturen uit deze serie hebben stoerdere details en frisse kleuren die refereren aan aan de Franse Rivièra. Vanzelfsprekend hebben alle modellen de uitmuntende pasvorm en het draagcomfort dat bij Façonnable hoort,

Façonnable
De Progress Design serie is uitgebreid met twee bijzondere modellen. Het scharnier is  geïnspireerd op de stalen schakels van een horlogeband.

De schakels van roestvrij staal, met een gehard stalen hoekstuk en Teflon gecoate schroeven zorgen voor zorgen voor jarenlang draagplezier.

Met een montuur van Façonnable bent u verzekerd van een stijlvolle moderne look die niet overheerst.

NV265-E384
FP2255-NO62

Sinds 1950

In 1950 opent Jean Goldberg een klein kleermakersbedrijf in het Zuid Franse Nice waarna in 1961 zijn zoon Albert Goldberg het bedrijf van zijn vader overneemt en begint met de introductie van zijn eigen elegante sportieve kledingcollectie. Hij noemt het Façonnable, afgeleid van het woord ‘façonner’ dat creëren betekent. Goldberg laat zich inspireren door de rijke kleurenpracht van de Middellandse zee en hemel.

Superieur vakmanschap en oog voor detail geven zelfs eenvoudige materialen de indruk van rijkdom en luxe. In 1973 wordt de eerste Façonnable winkel geopend in Monte Carlo. Andere winkels volgen door Zuid Frankrijk zoals Saint-Tropez, Marseilles, Lyon en Cannes. Het merk profileerde zich in de loop der tijd niet alleen in Frankrijk maar zelfs wereldwijd. Na de kledinglijnen volgde een serie lederwaren (tassen, schoenen en portefeuilles) en later werden ook parfums en horloges onder het Façonnable label op de markt gebracht.

Façonnable