Persol

100 jaar Italiaanse stijl en luxe

 Persol

De Italiaanse woorden ‘per il sole’ betekenen ‘voor de zon’; daarmee gaf Persol al vanaf het eerste begin duidelijk aan waar het bij dit merk om gaat: zonnebrillen.

Al jaren lang zijn deze sportieve en tegelijkertijd luxe zonnebrillen onmisbaar in de zomercollectie. Met een Persol ben je verzekerd van jarenlang draagplezier met een stijlvolle zonnebril die je ook bij filmsterren kunt herkennen. U bent verzekerd van een elegante look en bijzonder draagcomfort.

Persol verwijst naar de functie waarvoor ze zijn uitgevonden; voor in de zon. Maar Persol gaat ook over een authentieke manier van zijn, waarbij alledaagse momenten opmerkelijk kunnen worden. Het is een manier van leven waar elk mooi moment voor het grijpen ligt.

For the sun. Not only

De monturen van Persol zijn dan wel voor de zon gemaakt. Ze zijn zeker ook geschikt voor elk ander moment. In ons atelier maken we uw bril op sterkte als zonneglas, alleen met correctie of misschien wel met degradé glazen voor een mooi verlopende kleur. We zijn benieuwd naar uw keuze.

Altijd herkenbaar

Persol ‘s oprichter Giuseppe Ratti besefte dat zijn monturen uniek en herkenbaar moesten zijn. Eind jaren 30 introduceerde hij daarom de pijl, geinspireerd op de zwaarden van oude strijders.

Meflecto

Rond dezelfde tijd werd het Meflecto systeem gepatenteerd. Dit flexibele veersysteem is ontworpen voor maximaal comfort. De twee pennen in de veer nemen de druk op het hoofd weg. Het montuur past zich daardoor aan naar de unieke vorm van het gezicht. Tot de dag van vandaag is het systeem niet overtroffen.