Zorg goed voor je ogen en kijk na 20 minuten op je telefoon ff weg! Voorkom dat je straks slecht ziet, omdat je je nu blind staart op je mobiel.

20-20-2 DAAR RED JE OGEN MEE!

 

 

Voorkom hoge bijziendheid bij kinderen.

Mensen met bijziendheid (myopie) hebben dichtbij, zonder bril, scherp zicht. In de verte is het beeld onscherp. De oogbol is door te snelle groei te lang geworden waardoor de ooglens het beeld niet meer scherp op het netvlies projecteert.

Myopie ontwikkelt zich het snelst tijdens de groei, dus tussen het 6e en 17e levensjaar en kan toenemen tot 25-jarige leeftijd. Hoge myopie geeft op latere leeftijd meer risico op oogziektes. Daarom is het belangrijk de toename van de groei zo veel mogelijk te remmen. Er zijn nu meerdere behandelmogelijkheden beschikbaar die de toename van de groei remmen. Dit noemen we myopie-management.

Het beste resultaat van de behandeling wordt verkregen als de afwijking nog in het beginstadium is, dus op jonge leeftijd. In overleg met de oogarts/optometrist worden gekozen voor een combinatie van behandelmogelijkheden om de toename van myopie onder controle te krijgen. Het resultaat dat met myopie-management bereikt kan worden, is afhankelijk van diverse factoren en verschilt per kind.