GLASADVIES OP MAAT

De keuze van het brillenglas bepaalt de kwaliteit van het zien, het draagcomfort en de duurzaamheid. Kom naar Van Gestel voor een glasadvies dat past bij uw levensstijl.

AAN DE SLAG

Herkent u dat? Net zo lekker bezig en dan te lang achter de computer.
Voorkom klachten met de indoorglazen van HOYA

ENROUTE

Beter zien, veilig rijden

Brillenglazen voor in het verkeer

GLAZEN

Voor een leek lijkt het ene brillenglas op het andere. Maar toch zijn er veel verschillen in het ontwerp van het glas. En juist het ontwerp zorgt voor de kwaliteit van het zien.

Uw persoonlijke situatie bepaalt welk glastype geschikt is:

  • Enkelvoudige glazen
  • Indoor glazen voor computer of kantoor
  • Multifocale glazen

Materialen; dun en licht

Onze glasleveranciers zijn er de afgelopen jaren in geslaagd brillenglazen steeds dunner en lichter te maken. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het bevordert ook het draagcomfort. Een ander voordeel van dun slijpen is dat het vertekening van ogen minimaliseert, ook bij hoge brilsterktes.

Coatings; mooi, praktisch en duurzaam

Om de brillenglazen nog mooier en plezieriger in het gebruikt te maken, kunnen deze voorzien worden van een coating. Zo’n coating geeft een extra harding aan het glas mee, zodat de kans op krasjes afneemt. Daarnaast kan een coating water-, vuil-, stof- en vetwerende eigenschappen hebben, plus zorgt het ervoor dat het glas ontspiegeld wordt

ZONNEGLAZEN

De mooiste merkzonnebrillen, ook op sterkte

De keuze uit mooie merkzonnebrillen die speciaal op sterkte gemaakt kunnen worden, is bij ons vrijwel onbeperkt. Sterker nog, er zijn nagenoeg geen beperkingen om net zo’n hippe merkbril te dragen als iemand zonder oogcorrectie.

Er valt dus te kiezen. Wilt u enkelvoudige- of multifocale glazen, hebt u een speciale kleur zonneglazen in gedachten, wilt u wel of geen ontspiegeling? Wilt u glazen die egaal gekleurd of in kleur verlopend zijn, een speciale coating, meekleurende glazen of zoekt u glazen die bijvoorbeeld op het water hinderlijke schitteringen tegenhouden? Er zijn legio opties. Met een van onze adviseurs erbij kunt u het beste bepalen welke zonnebril op maat het beste bij u past.

Maatwerk in kleur

Ook dit seizoen mag het weer: pastel kleuren, donkere kleuren, of behoorlijk fel roze en blauw. Nog nooit was het zo goed mogelijk om ook in glazen de kleur te dragen die bij uw past.

U hebt natuurlijk inspraak in de intensiteit van het glas, en in de keuze van bijvoorbeeld het licht laten verlopen in kleur (degradé). Zelfs twee kleuren in elkaar overlopend behoort tot de mogelijkheden.

MEEKLEURENDE GLAZEN

Gemak en optimale bescherming

Met de nieuwste meekleurende brillenglazen niet u comfortabel in alle lichtomstandigheden, zonder van bril te hoeven wisselen. De glazen kleuren buiten op met de snelheid van het licht en kleuren binnen snel terug tot uitzonderlijk heldere glazen. Tijdens deze snelle overgangen blijft de UV-bescherming actief. Daarom is dit de ideale oplossing voor elke levensstijl.

Natuurlijke kleuren

De meekleurende glazen zijn verkrijgbaar in twee diepe, natuurlijke kleuren: bruin en grijs. Beide kleuren zijn afgestemd op de modetrends van de komende jaren. Koester het licht en ervaar het ruime assortiment hoogwaardige brillenglazen waarmee deze meekleurende coating kan worden gecombineerd; multifocaal, bifocaal en enkelvoudig.

Ervaar het zelf

In onze winkel kunnen we u laten zien hoe snel de glazen opkleuren en weer terug kleuren. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in uw situatie kom dan eens binnen voor vrijblijvend advies.

Ook voor kinderen

Ook voor kinderen zijn meekleurende brillenglazen bijzonder geschikt. Kinderen lopen meer risico op schadelijke effecten aan het oog dan volwassenen. Het gemiddelde kinderoog ontvangt jaarlijks 3 keer meer UV straling dan het oog van een volwassene. De ooglens van een kind jonger dan 10 jaar ontvangt minimaal 6 keer meer UV straling dan die van een volwassene.

SCHERP EN COMFORTABEL

ENKELVOUDIGE GLAZEN

Enkelvoudige glazen zijn geschikt voor brildragers die hun bril gebruiken voor één type correctie, dus óf om scherp te kunnen zien op verte afstanden óf om goed te kunnen lezen.
Enkelvoudige glazen kunnen worden uitgevoerd in alle voorkomende sterktes en zijn leverbaar in kunststof en glas. Deze glazen worden ook wel lees- en verteglazen genoemd.


Er is een ruime keuze in enkelvoudige brillenglazen. Van de meer standaard ontwerpen tot zeer geavanceerd, met brillenglazen die aanmerkelijk meer kijkcomfort bieden.

WERKEN ZONDER BEPERKING

INDOORGLAZEN

Met een doorsnee leesglas kunt u prima een boek lezen, maar buiten de (korte) leesafstand wordt het zicht wazig. Dat kan hinderlijk zijn, bij gebruik van de computer, kantoorwerk of bij bepaalde hobby’s.
Een uitkomst zijn dan leesglazen die uw ogen niet alleen op korte leesafstand corrigeren, maar ook op middellange afstand. In welke richting u ook kijkt, deze glazen bieden meer praktisch gebruiksgemak en draagcomfort.


Er zijn verschillende oplossingen:

  • Close: u profiteert van het breedste gezichtsveld dichtbij en op de middellange afstand tot één meter.
  • Screen: de beste keuze voor werkzaamheden via het beeldscherm en activiteiten die  scherp zicht vereisen van dichtbij tot twee meter.
  • Space: vooral geschikt voor werkzaamheden waarbij u moet scherpstellen op voorwerpen die verder van u af zijn dan het computerscherm.

VERAF EN DICHTBIJ

MULTIFOCALE GLAZEN

In een multifocaal brillenglas vindt u bovenin een deel waarmee u in de verte scherp ziet, en onderin het deel waarmee u leest. Daartussen een overgangszone met daarnaast zones waar het glas niet helemaal scherp is. Hoe kleiner die zones, hoe beter natuurlijk. De kwaliteit van de overgangszone bepaalt de kwaliteit van zien en kijkcomfort.

De nieuwste kunststof multifocale brillenglazen vertekenen nauwelijks, en er zijn minder hoofdbewegingen nodig om scherp te zien. Het resultaat: optimaal kijkcomfort en moeiteloos scherp zien van leesafstand tot veraf, zonder hinderlijke schommeleffecten.


Om u rustig te laten wennen aan uw nieuwe multifocale bril ontvangt u een gewenningsgarantie van drie maanden.

AAN DE SLAG

Herkent u dat?  Net zo lekker bezig en daarom toch te lang achter de computer. Dit kan leiden tot nek- en schouderklachten, hoofdpijn en vermoeide ogen.

Van Gestel adviseert Hoyalux iD WorkStyle V+. Dit exclusieve indoorglas van Hoya is afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden en biedt u de optische ondersteuning die u nodig heeft.

Er zijn drie ontwerp-varianten, elk afgestemd op een specifieke kijkafstand: Workstyle V+: CLOSE, SCREEN en SPACE.

 

INCLUSIEF MONTUUR

Nu iD WorkStyle glazen inclusief een montuur uit onze speciale selectie!

Close

Perfect voor specialistische hobby’s en beroepen die grote precisie vereisen. U profiteert van het breedste gezichtsveld dichtbij en op de middellange afstand tot één meter.

Screen

De beste keuze voor werkzaamheden via het scherm en voor beroepen die een probleemloos en scherp diepte- en breedtezicht vereisen van dichtbij tot twee meter.

Space

Vooral geschikt voor activiteiten waarbij u moet scherpstellen op voorwerpen die verder van u af zijn dan het computerscherm. Biedt kristalhelder zicht dichtbij en scherp zicht tot oneindig ver.

BlueControl

BlueControl is een coating voor brillenglazen die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor vermoeidheid en overbelasting van de ogen wordt voorkomen.

Bijkomende voordelen:

vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast

Uw ogen blijven niet alleen in een betere conditie, maar kijken wordt comfortabeler en kleuren krijgen een natuurlijker karakter.

VAN GESTEL BRILLENATELIER

Van Gestel optiek werkt met een eigen brillenatelier. Dit is de plaats waar uw brillenglazen vakkundig in uw montuur worden geslepen. Hierdoor kunnen we de glazen optimaal verwerken voor het hoogst mogelijke kijk- en draag comfort. Precisiewerk dat echt vakmanschap vereist.

Enkelvoudige glazen hebben we in de meeste gevallen op voorraad, waardoor uw  bril indien nodig al na één uur al klaar is. Multifocale glazen hebben een levertijd van ongeveer een week.

Komen uw glazen in een bestaande montuur dan kunnen we dit, op afspraak, realiseren in een half uur. We maken uw bril terwijl u geniet van een heerlijk kopje koffie.

FASHIONLINE

ACTIEBRIL

FASHIONSUN

ACTIEZONNEBRIL

Bel voor een afspraak

 

(035) 621 20 72