GLASADVIES OP MAAT

De keuze van het brillenglas bepaalt de kwaliteit van uw zicht, het comfort en de duurzaamheid. Kom naar Van Gestel Optiek voor een passend glasadvies.

Het beste glas voor u

Wij helpen u graag het glas te kiezen dat past bij uw persoonlijke levensstijl en voorkeuren. Niet alleen de sterkte van het glas bepaalt het kijkcomfort. Ook de keuze van het materiaal en de toepassing van verschillende coatings dragen bij aan het draagplezier.

Of het nu gaat om het bepalen van het ideale leesgebied of het beperken van hinderlijk blauw licht. Het komt aan op maatwerk voor optimale kijkvrijheid in iedere situatie.

GLAZEN

Er zijn veel verschillen in het ontwerp van het brillenglas. En juist het ontwerp bepaalt of u goed met uw bril kunt zien. Welk glastype in uw situatie het meest geschikt is, hangt af van de uitkomst van de oogmeting en het doel waarvoor u uw bril gaat gebruiken.

Lees in de tabbladen over de verschillende glasontwerpen:

Enkelvoudige glazen zijn geschikt voor brildragers die hun bril gebruiken voor één type correctie, dus óf om scherp te kunnen zien op verte afstanden óf om goed te kunnen lezen.
Enkelvoudige glazen kunnen worden uitgevoerd in alle voorkomende sterktes en zijn leverbaar in kunststof en glas. Deze glazen worden ook wel lees- en verteglazen genoemd.


Er is een ruime keuze in enkelvoudige brillenglazen. Van de meer standaard ontwerpen tot zeer geavanceerd, met brillenglazen die aanmerkelijk meer kijkcomfort bieden.

Met een doorsnee leesglas kunt u prima een boek lezen, maar buiten de (korte) leesafstand wordt het zicht wazig. Dat kan hinderlijk zijn, bij gebruik van de computer, kantoorwerk of bij bepaalde hobby’s.

Een uitkomst zijn dan leesglazen die uw ogen niet alleen op korte leesafstand corrigeren, maar ook op middellange afstand. In welke richting u ook kijkt, deze glazen bieden meer praktisch gebruiksgemak en draagcomfort.


Van Gestel adviseert Hoyalux iD WorkStyle V+. Dit exclusieve indoorglas van Hoya is afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden en biedt u de optische ondersteuning die u nodig heeft.

Er zijn drie ontwerp-varianten, elk afgestemd op een specifieke kijkafstand:

CLOSE: U profiteert van het breedste gezichtsveld dichtbij en op de middellange afstand tot één meter.

SCREEN: De beste keuze voor werkzaamheden via het beeldscherm en activiteiten die  scherp zicht vereisen van dichtbij tot twee meter.

SPACE: Vooral geschikt voor werkzaamheden waarbij u moet scherpstellen op voorwerpen die verder van u af zijn dan het computerscherm.

In een multifocaal brillenglas vindt u bovenin een deel waarmee u in de verte scherp ziet, en onderin het deel waarmee u leest. Daartussen een overgangszone met daarnaast zones waar het glas niet helemaal scherp is. Hoe kleiner die zones, hoe beter natuurlijk. De kwaliteit van de overgangszone bepaalt de kwaliteit van zien en kijkcomfort.

De nieuwste kunststof multifocale brillenglazen vertekenen nauwelijks, en er zijn minder hoofdbewegingen nodig om scherp te zien. Het resultaat: optimaal kijkcomfort en moeiteloos scherp zien van leesafstand tot veraf, zonder hinderlijke schommeleffecten.


Om u rustig te laten wennen aan uw nieuwe multifocale bril ontvangt u een gewenningsgarantie van drie maanden.


MATERIAAL EN COATINGS

Een brillenglas kan gemaakt worden van verschillend materiaal. Daarnaast kan het glas worden voorzien van meerdere coatings. Ook hier bepaalt uw persoonlijke situatie of een coating toegevoegde waarde heeft en welk materiaal het meest schikt is. Lees op de tabbladen over de verschillende mogelijkheden:

  • Hi-Vision MEIRYO coating
  • Dun, flexibel, lichtgewicht
  • Sensity Meekleurend
  • Drivewear
  • UV Control
  • Blue Control

Superieure helderheid die blijft

Een ontspiegeling wordt toegepast om te voorkomen dat hinderlijke schitteringen het beeld verstoren. Deze anti-reflectie coating op het glas zorgt voor een contrastrijker beeld, er wordt meer licht doorgelaten en het lijkt of er geen glazen meer in de bril zitten. Tegelijkertijd zorgt de coating voor sterke  bescherming tegen UV-straling.

Bovendien is de moderne ontspiegeling voorzien van een hard-, een vuilwerende- en een antistatische laag. De kwaliteit van een brillenglas is optimaal wanneer de ontspiegeling perfect is geïntegreerd in het glas zelf.

Hi-Vision MEIRYO coating voor brillenglazen

Brillenglazen zijn jouw venster op de wereld. Maar hinderlijke reflecties, storende krasjes en vuile brillenglazen dragen niet bij aan helder zicht. De premium Hi-Vision MEIRYO coating voor brillenglazen van HOYA is dan de beste keuze.

Wat de dag ook brengt, Hi-Vision MEIRYO biedt namelijk superieure helderheid die langer meegaat: met een uitzonderlijk lage reflectie plus sterke bescherming tegen UV-staling, krassen, vlekken en schitteringen. Of je nu in een regenbui terechtkomt of halverwege een berg belandt, Hi-Vision MEIRYO beschermt jouw brillenglazen tegen de elementen, zodat je helder blijft zien.

Dankzij de dagelijkse beschermende eigenschappen wordt de kans op krassen op de brillenglazen geminimaliseerd, hetgeen optimaal zicht bevorderd. Bovendien kunnen krassen in het glas oorzaak zijn van coatingloslatingen en wordt de kans hierop dus verkleint.

Hi-Vision MEIRYO is gemakkelijk schoon te maken en heeft verbeterde antireflecterende eigenschappen, waardoor er minder schittering is en meer helderheid. Jouw ogen zijn beter zichtbaar en er zijn minder afleidende schittering op de brillenglazen zichtbaar op foto’s, film en video.

 

Dun, dunner dunst

De brekingsindex van het materiaal bepaalt hoe dun een glas is. Hoe hoger het indexcijfer, hoe dunner het glas. En hoe dunner het glas, hoe lichter uw bril wordt.

Onze allerdunste en lichtste brillenglas, Eyvia 1.74, is extreem dun en uitzonderlijk betrouwbaar. Het glas is kristalhelder en geeft de minste vergroting/verkleining voor uw ogen. Dit extreem licht glas is uitermate geschikt als uw een grotere plus- of min sterkte heeft. De beste combinatie voor een mooi uiterlijk en uitzonderlijk draagcomfort.

Brildragers met een gemiddelde tot hoge sterkte is Eynoa 1.67 een geweldig glas. Met een hoge brekingsindex is dit glas dun, lichtgewicht maar ook optisch zeer zuiver. Wenst u een sterk glas met zeer hoog draagcomfort dan is dit het glas voor u. In vergelijking met een standaard brillenglas is Eynoa 1.67 tot 40% dunner en vijf keer sterker.

Door de trekvastheid van het materiaal is Eyas 1.6 bijzonder goed verwerkbaar. Deze eigenschap is essentieel voor het maken van brillen waarbij de glazen zijn bevestigd met schroefjes en glasbrillen waarbij de glazen zijn bevestigd met behulp van een groef en nylor draad. Tegelijkertijd is dit betrouwbare, optisch zuivere glas licht van gewicht voor een zeer hoog draagcomfort.

Robuust en veilig

Voor brildragers met een actieve levensstijl is PNX 1.53 ideaal. Zeker voor sporters, kinderen en tieners. Dit elastische en uitzonderlijk sterke materiaal kan de inslag van een stalen bal van 1 kg, die van een hoogte van 1,20 meter valt, weerstaan. Het is ontworpen voor een zorgeloos dagelijks gebruik. Een optisch zuiver glas dat uw ogen optimaal beschermt.

Budgetvriendelijk en betrouwbaar

Het kenmerk van Plastic 1.5 materiaal is dat het budgetvriendelijk en betrouwbaar is. Het heeft geweldige optische eigenschappen. De glasdikte kan echter een belemmering zijn bij hogere plus- of min-sterktes.

 

Sensity meekleurende brillenglazen zijn zeer geschikt wanneer u bij helder licht overmatig met uw ogen knippert of ze dichtknijpt. Ze passen snel en automatisch hun tint aan de lichtomstandigheden aan. Bij sterk zonlicht werken ze als een zonnebril en binnen als een heldere bril. Dit biedt u meer gebruiksgemak!

Sensity meekleurend glas is verkrijgbaar in drie diepe, natuurlijke tinten, door kleurexperts ontworpen volgens de laatste trends. Dit zijn het neutrale Grijs, het flamboyante Bruin, en het intense Groen. Zo bent u verzekerd van een eigentijdse uitstraling.

Sensity Dark
Fietsen, vissen, autorijden, golfen, hardlopen: Sensity Dark brillenglazen zijn fantastisch als u het grootste deel van de dag buiten bent. Deze meekleurende brillenglazen worden in de buitenlucht extra donker onder invloed van UV-licht en zichtbaar licht. Ze kleuren zelfs tot medium op achter een autoruit. Sensity Dark is uitermate comfortabel in zeer intens licht of hoge temperaturen. En binnenshuis krijgen ze snel weer hun oorspronkelijke helderheid terug.

Sensity Shine
Sensity Shine is fantastisch als u geïnspireerd wordt door mode, innovaties en trends.
Buiten kleuren ze extra donker op, maar op een unieke manier dankzij een spiegelcoating die in het licht intenser is, maar binnen subtiel. De gehele Sensity-familie is beschikbaar in drie natuurlijke kleuren. Sensity Shine combineert vervolgens elke kleur met een bijpassende spiegelcoating: Bruin + mirror Copper, Grijs + mirror Silver en Groen met mirror Blue.

Ervaar het zelf
In onze winkel kunnen we u laten zien hoe snel de glazen opkleuren en weer terug kleuren. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in uw situatie kom dan eens binnen voor vrijblijvend advies.

Ook voor kinderen
Ook voor kinderen zijn meekleurende brillenglazen bijzonder geschikt. Kinderen lopen meer risico op schadelijke effecten aan het oog dan volwassenen. Het gemiddelde kinderoog ontvangt jaarlijks 3 keer meer UV straling dan het oog van een volwassene. De ooglens van een kind jonger dan 10 jaar ontvangt minimaal 6 keer meer UV straling dan die van een volwassene.

 

Comfortabel autorijden met ENROUTE

ENROUTE brillenglazen zijn specifiek ontworpen voor automobilisten. Ze verminderen de belasting voor het visuele systeem en zorgen voor een ontspannen rijervaring. Dit wordt bereikt door middel van een speciaal ontworpen schitteringsfilter dat hinderlijke reflecties en verblindende koplampen tegengaat. Of het nu gaat om enkelvoudige of multifocale brillenglazen, u bent verzekerd van kijkcomfort in alle richtingen en op alle afstanden en kunt meer ontspannen autorijden.

ENROUTE Pro

Voor beroepschauffeurs heeft HOYA ENROUTE Pro ontwikkeld. Naast de andere voordelen van ENROUTE beschikken ze over een contrast verhogend filter dat zorgt voor een beter contrast, een betere kleurwaarneming, en nog minder schittering. Het Pro glasdesign houdt rekening met de individuele omstandigheden zoals de kijkafstand naar het dashboard en de spiegels, voor een natuurlijke, ontspannen rijhouding.

Allround bescherming tegen UV-straling

We worden allemaal aan UV-straling blootgesteld, elke dag, de hele dag door. Hoewel we UV-straling nodig hebben voor de synthese van vitamine D kan te veel blootstelling schadelijk zijn voor de ogen. Het materiaal van de brillenglazen absorbeert de UV-straling via de voorzijde van het glas, maar via de achterkant van de glazen wordt UV-straling in de ogen gereflecteerd.

HOYA UV-Control is een unieke coating op de achterzijde van het glas, die zorgt dat er tevens geen UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Het biedt extra bescherming tegen de schadelijke invloed van UV-straling, zoals oogaandoeningen en oogziekten die door UV-straling kunnen worden veroorzaakt. Bovendien wordt de gevoelig huid rondom uw ogen beter beschermd en vertraagd het de veroudering van uw ogen.

UV-Control wordt aangeboden in combinatie met de Hi-Vision LongLife anti-reflectie coating.

    

Extra comfort in een digitale wereld

De meeste moderne LED-schermen, waaronder computers, tablets en smartphones, zenden buitensporig veel blauw licht uit, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid.

HOYA brillenglazen met BlueControl neutraliseren dit blauwe licht, zodat uw ogen minder belast worden. Lichtschitteringen verminderen en kijken wordt comfortabeler. Bovendien verbetert het contrast en krijgen kleuren een natuurlijk karakter. 

BlueControl wordt aangeboden in combinatie met de Hi-Vision LongLife coating van HOYA.

“Ik ben prettig en vakkundig geholpen door alle medewerkers. Ik kreeg eerlijk advies bij het kiezen van een nieuwe bril en geen gewenst antwoord en dat is het belangrijkste.”

“Ik heb het ervaren als ontspannen vriendelijke service waarbij er ruim te tijd is genomen voor het juiste advies.”

“Zeer goede begeleiding voor kleine kinderen met een bril! Op een speelse manier”

ZONNEGLAZEN

De keuze uit mooie merkzonnebrillen die uitstekend op sterkte gemaakt kunnen worden, is bij ons vrijwel onbeperkt. Sterker nog, er zijn nagenoeg geen beperkingen om net zo’n hippe merkbril te dragen als iemand zonder oogcorrectie. Er valt dus te kiezen. Maak uw zonnebril uniek en persoonlijk door uw eigen glas samen te stellen uit de verschillende opties zoals:

  • Eigentijdse kleuren
  • Spiegelcoating
  • Polariserend
  • Sun Pro

Met zoveel mogelijkheden om uw brillenglas uniek en persoonlijk te maken is goed advies essentieel. Van Gestel Optiek is specialist in glazen op maat en adviseert al jaren de hoogwaardige glazen van ’s werelds meest innovatieve glasfabrikant HOYA. Komt naar de winkel en ontdek samen met ons welk brillenglas uw montuur helemaal compleet maakt.

Licht kan gemakkelijk van de achterkant van je zonneglazen in je ogen reflecteren. Storend, maar ook niet helemaal veilig door teveel UV-stralen.

De nieuwe SUN Pro coating voor zonneglazen kan reflecterend licht elimineren, zowel aan de achterkant als de voorkant van je glazen. Dit beschermt je ogen beter en in de glazen is minder reflecterend licht zichbaar.

Voor extra gemak is de SUN Pro coating bovendien kras-, vet- en vuilwerend. Zo hou je je glazen lekker lang helder!

Kleuren volgens de laatste mode
Omdat kleurtrends veranderlijk zijn, wordt het assortiment gekleurde glazen geregeld geüpdatet met nieuwe varianten.

Er zijn verschillende basiskleuren zoals; Maroon (Bruin), Granit (Donkergrijs), Amber (Roodbruin), Grijs (Middelgrijs), Groen en Blauw. Vervolgens kunnen deze kleuren in verschillende gradaties worden gemaakt zodat u zelf kunt bepalen hoeveel licht er wordt gefilterd door uw glazen.

Naast de uitgebreide reeks unikleuren kunt u ook kiezen voor een kleurverloop. Dit zijn de Dégradé-tinten die verlopen van donker naar bijna transparant. Tot slot zijn er ook nog functionele kleurtinten die geschikt zijn voor specifieke activiteiten.

Persoonlijke stijl

U kunt uw bril helemaal aanpassen aan de specifieke activiteit of de weersomstandigheden waarvoor u de bril wilt gebruiken. Het is een uitstekende manier om uw persoonlijke stijl tot uitdrukking te laten komen. En door de uitstekende kwaliteit heeft u lang plezier van uw met zorg uitgekozen glazen.

Spiegelglazen zijn niet alleen trendy, ze zijn ook functioneel aangezien ze het licht van de oppervlakte van het glas weerkaatsen. Zo heeft u minder last van de schittering en vermoeide ogen. Dit is vooral een voordeel bij activiteiten in lichte omgevingen als sneeuw, water en zand.

Bovendien zorgt een spiegelcoating ervoor dat de ogen achter de bril verborgen blijven, een uniek en stijlvol effect dat veel mensen aantrekkelijk vinden.

De spiegelcoating is beschikbaar in drie opvallende kleuren, goud, zilver en blauw. De coating kan gecombineerd worden met het uitgebreide assortiment kleuren. U kunt uw glazen eenvoudig samenstellen tot een en uniek product dat uw persoonlijkheid versterkt.

Polariserende glazen neutraliseren hinderlijke schittering en geven een helder, rustig en contrastrijk zicht.

Daglicht bestaat uit lichtgolven die in willekeurige richtingen op ons afkomen. Wanneer licht op gladde oppervlaktes weerkaatst, wordt het gepolariseerd in verticale en horizontale lichtgolven. De verticale lichtgolven geven bruikbare informatie over kleur en contrast, maar de horizontale golven veroorzaken een optische verstoring in de vorm van schittering. De gladde oppervlakten waarbij dit effect het meest optreedt zijn water, glas, sneeuw of een nat wegdek.

Het verschil

Normale zonneglazen laten zowel de horizontale als verticale lichtgolven in gelijke mate door. Polariserende lenzen filteren echter de horizontale lichtgolven waardoor het beeld helderder wordt. Vooral bij water- en wintersport bieden deze glazen grote voordelen. Door beter kleurcontrast en verminderde schittering worden uw ogen minder vermoeid. U kunt optimaal presteren en u op uw bezigheden concentreren.

 

VAN GESTEL BRILLENATELIER

Van Gestel optiek werkt met een eigen brillenatelier. Dit is de plaats waar uw brillenglazen vakkundig in uw montuur worden geslepen. Hierdoor kunnen we de glazen optimaal verwerken voor het hoogst mogelijke kijk- en draag comfort. Precisiewerk dat echt vakmanschap vereist.

Enkelvoudige glazen hebben we in de meeste gevallen op voorraad, waardoor uw  bril indien nodig al na één uur al klaar is. Multifocale glazen hebben een levertijd van ongeveer een week.

Komen uw glazen in een bestaande montuur dan kunnen we dit, op afspraak, realiseren in een half uur. We maken uw bril terwijl u geniet van een heerlijk kopje koffie.

Bel voor een afspraak

(035) 621 20 72