AWeareness

De groene collectie van Andy Wolf

Vanaf het allereerste begin werkt Andy Wolf lokaal en combineert het zijn eigentijdse innovatieve designs met traditioneel vakmanschap. Voor het 15-jarig jubileum heeft de Andy Wolf -family zichzelf nog meer uitgedaagd om de term duurzaamheid echt inhoud te geven. De naam van de nieuwe collectie zegt het al. AWearness draagt de initialen van ANDY WOLF en staat voor ‘to wear’ en ‘awareness’ – de bewuste interactie met mens en natuur.

96% biologisch afbreekbaar acetaat

Een liefhebber van design die veel waarde hecht aan duurzaamheid voelt zich bij dit Oostenrijkse merk dan ook direct thuis. De handgemaakte monturen van de AWeareness collectie zijn gemaakt van 96% biologisch afbreekbaar acetaat. Een echte noviteit op het gebied van kunststoffen op basis van plantaardige vezels.

Toekomstbestendig van begin tot eind

De modellen zijn zo ontworpen dat de verschillende onderdelen gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd voor recycling. Metalen scharnieren en versterkingen kunnen worden verwijderd uit het kunststof montuur. De innovatieve brillen zijn hierdoor na hun levensduur ook uitstekend geschikt voor verwerking tot grondstof voor een volgend designmontuur.

 

6 designs & 12 tinten

De AWearness collectie bestaat uit zes prachtige designklassiekers. Modellen die zich bij Andy Wolf steeds opnieuw hebben bewezen. De hele collectie is verkrijgbaar in maar liefst 12 zorgvuldig gekozen kleuren. Variërend van puur zwart tot klassieke Havana-tinten, van koele transparante tinten tot onverzadigde maar toch krachtige kleuren is er voor elke smaak wel een combinatie te vinden. Bij elke designklassieker kan een bijpassende clip-on met ZEISS zonneglazen geleverd worden. Een accessoire voor 100% bescherming tegen UVA- en UVB-stralen.

Duurzaam zonder concessies aan stijl en kwaliteit

Andy Wolf maakt het ons makkelijker te kiezen voor duurzame en ethisch geproduceerde producten en zo onze impact op het milieu te verminderen.

Maak een statement met een AWearness montuur geheel naar jouw smaak.

ANDY WOLF

Wat maakt Andy Wolf zo speciaal?
50 Mensen maken…
in meer dan 90 werkstappen…
1 bril
ontworpen en vervaardigd in Oostenrijk.
Dit is de oorsprong van het Andy Wolf-montuur

 

Het gesprek

Andy Wolf staat voor unieke brillen, handgemaakt in Hartberg, Oostenrijk. Het bedrijf werd opgericht door de drie vrienden Andreas (Andy), Wolfgang (Wolf) en Katharina om klassieke en eigentijdse brillen voor de individuele mens te produceren. In 2006 genoten ze met z’n drieën zitten van een maaltijd met vlees en vis en verse groenten van de lokale boeren en vissers. Met daarbij goede Oostenrijkse wijn van het soort wijnboer die je persoonlijk kent.

Er was één vraag aan die tafel:

Waarom worden brillen niet zo persoonlijk, natuurlijk en vertrouwd gemaakt?

HANDGEMAAKT IN OOSTENRIJK

Dit betekent dat elk montuur een reeks productiestappen en kwaliteitscontroles moet doorlopen. Hierdoor verandert elk Andy Wolf product in een uniek stuk vakwerk.

Door het gebruik van de hoogste kwaliteit acetaat neemt de productie van een enkel montuur enkele weken in beslag.

De start

Zo gezegd, zo gedaan. De vrienden hebben hun basis gevestigd op het Ökopark in Hartberg. Een plek die perfect bij hun overtuigingen past. In 2006 werkten hier 17 mensen, nu zijn dat er 58.

Nog steeds als een familie bij elkaar. Hierdoor is een eerlijke en vriendschappelijke relatie met klanten mogelijk. Van ontwerp tot prototyping, productie en distributie, alles wordt op deze plek afgehandeld.

Alleen het acetaat voor onze monturen is afkomstig uit Italië, simpelweg omdat daar de beste leveranciers zijn. Zo zijn onze klassieke en vaak onconventionele monturen niet alleen mooi, maar ook betrouwbaar en duurzaam.