ANDY WOLF

Wat maakt Andy Wolf zo speciaal?
50 Mensen maken…
in meer dan 90 werkstappen…
1 bril
ontworpen en vervaardigd in Oostenrijk.
Dit is de oorsprong van het Andy Wolf-montuur

 

Het gesprek

Andy Wolf staat voor unieke brillen, handgemaakt in Hartberg, Oostenrijk. Het bedrijf werd opgericht door de drie vrienden Andreas (Andy), Wolfgang (Wolf) en Katharina om klassieke en eigentijdse brillen voor de individuele mens te produceren. In 2006 genoten ze met z’n drieën zitten van een maaltijd met vlees en vis en verse groenten van de lokale boeren en vissers. Met daarbij goede Oostenrijkse wijn van het soort wijnboer die je persoonlijk kent.

Er was één vraag aan die tafel:

Waarom worden brillen niet zo persoonlijk, natuurlijk en vertrouwd gemaakt?

HANDGEMAAKT IN OOSTENRIJK

Dit betekent dat elk montuur een reeks productiestappen en kwaliteitscontroles moet doorlopen. Hierdoor verandert elk Andy Wolf product in een uniek stuk vakwerk.

Door het gebruik van de hoogste kwaliteit acetaat neemt de productie van een enkel montuur enkele weken in beslag.

De start

Zo gezegd, zo gedaan. De vrienden hebben hun basis gevestigd op het Ökopark in Hartberg. Een pleik die perfect bij hun overtuigingen past. In 2006 werkten hier 17 mensen, nu zijn dat er 58.

Elk begin is moeilijk. Voornamelijk doordat voor het produceren van de hele bril in Oostenrijk onvermijdelijk hogere prijzen nodig zijn. Inmiddels is Andy Wolf vertegenwoordigd in meer dan 45 landen.

Nog steeds als een familie bij elkaar. Hierdoor is een eerlijke en vriendschappelijke relatie met klanten mogelijk. Van ontwerp tot prototyping, productie en distributie, alles wordt op deze plek afgehandeld.

Alleen het acetaat voor onze monturen is afkomstig uit Italië, simpelweg omdat daar de beste leveranciers zijn. Zo zijn onze klassieke en vaak onconventionele monturen niet alleen mooi, maar ook betrouwbaar en duurzaam.