METEN IS WETEN

Kies voor de zekerheid van Van Gestel. We nemen de tijd en u wordt gemeten door gediplomeerde medewerkers.

DE BESTE OOGZORG

Dat begint al bij een vakkundige oogmeting. Van Gestel Optiek werkt met een team van gediplomeerde opticiens, contactlensspecialisten en optometristen. Daarnaast heeft van Gestel Optiek zeer geavanceerde oogmeetruimtes met als nieuwste aanwinst onze OCT SCAN apparatuur.

Uw ogen, daar bent u zuinig op en wij ook. Wij kunnen op ieder moment een oogtest  (automatische meting + oogdruktest) uitvoeren voor een snelle indicatie. Deze test is niet geschikt voor een brilrecept, daarvoor bieden wij de OOGmeting basis. Voor wie zijn/haar ogen uitgebreid optometrisch wil laten onderzoeken is er het Van Gestel OOGonderzoek + OCT.

Voor een indicatieve oogtest kunt u altijd terecht. Wilt u een OOGmeting of OOGonderzoek laten doen dan is het raadzaam om een afspraak te maken.

Contactlenzen

Bij Van Gestel is iedere dag een ervaren contactlensspecialist aanwezig voor advies, voorlichting en het vakkundig aanmeten van de ideale contactlenzen. Zachte- en vormstabiele lenzen, daglenzen, sportlenzen , nachtlenzen of multifocale, wij hebben ze. Lees er alles over bij:

Recht op vergoeding?

Kijk of uw zorgverzekeraar uw bril of lenzen vergoedt

OOG meting

SECUUR EN ZEKER

Deze meting wordt bij ons uitgevoerd door een gediplomeerd opticien, waarbij de exacte brilsterkte of correctie wordt bepaald. Ook wordt de samenwerking van de ogen en de gezichtsscherpte van de ogen gecontroleerd.

Om deze meting secuur te kunnen uitvoeren zal de opticien u een aantal vragen stellen. Mocht er aanleiding zijn voor verder onderzoek dan verwijzen wij u door.


Kosten: € 32,50

Bij aanschaf van een bril of glazen worden deze kosten in mindering gebracht.

PREVENTIEF

Bij een OOGmeting PLUS wordt er naast de basismeting ook een fundusfoto van het netvlies gemaakt.

Deze foto wordt met behulp van de nieuwste artificial intelligency technologie geanalyseerd om de ogen snel en eenvoudig te kunnen screenen op:

  • Glaucoom
  • Diabetische retinopathie
  • Leeftijdsgebonden macula degeneratie

Onze optometrist beoordeelt daarna ook zelf de resultaten van de foto en adviseert indien nodig een vervolgonderzoek.


Kosten: € 49,50

AANDACHT EN ZORG

Van Gestel Optiek gaat zorgvuldig om met de ogen van kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van uw kind kiezen we de werkwijze.


Kinderen tot 8 jaar meten we niet zelf. Heeft uw kind problemen met het zicht dan kunt u, na verwijzing door uw huisarts, terecht bij een orthoptist.

Als uw kind een bril nodig heeft, schrijft de orthoptist een recept voor. Bij Van Gestel Optiek kunt vervolgens een montuur en glazen aanschaffen en laten we de glazen slijpen op de voorgeschreven sterkte.


Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen kosteloos terecht voor een computermeting. Dit geeft een indicatie of een bril noodzakelijk is.

Om het exacte recept te bepalen wordt een afspraak gemaakt voor een cyclometing* uitgevoerd door onze optometrist.

Kosten € 59,-


Kinderen van 12 jaar of ouder kunnen ook kosteloos terecht voor een indicatieve computermeting.  Een opticien doet een oogmeting om precies de sterkte te bepalen.

Kosten € 32,50

Wanneer deze oogmeting onvoldoende informatie oplevert kan eventueel een vervolgafspraak gemaakt worden voor een cyclometing* door de optometrist.

Kosten € 59,-

PREVENTIE

Om bijziendheid (myopie) bij kinderen af te remmen kan voor verschillende oplossingen gekozen worden. Hiervoor kan uw kind terecht bij onze gecertificeerde Myopie Management Expert.


Aanmeetkosten: € 100,- eenmalig

Myopie contactlenzen: € 50,- per maand incl. contactlenzen, vloeistof en periodieke controle.

MiYOSMART brillenglazen: € 198,- per stuk + kosten montuur. Halfjaarlijkse controle € 59,- incl. aslengtemeting

*Cyclometing

De cyclometing is een oogmeting waarbij de ogen vooraf door middel van druppels, volledig ontspannen worden. De ogen komen met deze druppels in een volledige ruststand en kunnen objectief gemeten worden.

OOG onderzoek

OGEN EN GEZONDHEID

Dit uitgebreide onderzoek wordt uitgevoerd door een gediplomeerd optometrist. Het is een aanvullend onderzoek bij de oogmeting. Dit kan onder andere zijn:

  • Beoordeling cataract (staar)
  • Uitgebreid balansonderzoek in verband met de samenwerking van de ogen

Dit OOGonderzoek is alleen bedoeld om preventief uw ogen te onderzoeken. Wanneer het nodig is zullen wij u alsnog naar de oogarts doorverwijzen. Bent u al onder behandeling bij de oogarts dan blijft u dat.


Kosten onderzoek € 90,-  | vervolgonderzoek € 59,-

COMFORTABEL KIJKEN

Bij van Gestel Optiek kunt u een uitgebreid onderzoek laten verrichten naar de eventuele oorzaak van uw droge ogen. Onze optometrist stelt samen met u een behandelplan op.


Kosten € 59,- exclusief oogzorgproducten.

Dit onderzoek kan alleen op afspraak plaatsvinden.

OCT SCAN

Vergelijkbaar met een CT scan maar zonder straling. Op basis van licht scannen wij in korte tijd vakkundig uw ogen. We kunnen hierdoor de structuren van het centrale gedeelte van het netvlies, de macula en de oogzenuw voor glaucoom beter bekijken.

Na de scan geeft de optometrist een korte toelichting op de gemaakte opnames.

Bel voor een afspraak

(035) 621 20 72