Sea2see

Duurzame brillen gemaakt van 100% gerecycled oceaanplastic

Als we niets doen is er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan, dat kunnen we niet laten gebeuren. Van Gestel Optiek omarmt de milieubewuste initiatieven van het brillenmerk Sea2See. Het bedrijf maakt modieuze en duurzame brillen van 100% gerecycled plastic afkomstig uit zee. Een beter milieu daar dragen wij graag een steentje aan bij en daarom zijn we trots op dit nieuwe merk in onze collectie.

Elk verkocht montuur is goed voor 1 kilo verzameld en gerecycled zeeplastic.

Een nieuwe visie op afval

Sea2See werkt samen met de vissers aan de Afrikaanse kust. In Ghana halen ongeveer 500 mensen per maand gemiddeld 7.500 kg aan afval (plastic touwen, afgedankte visnetten e.d.) uit zee. Het project heeft zowel ecologische als sociale impact . Kustgemeenschappen profiteren van een nieuwe bron van inkomsten en het kustmilieu wordt opgeruimd. Het afval wordt verzameld, gereinigd, versneden en tot schoon materiaal opgeleverd. Het geteste en akkoord bevonden materiaal wordt doorgestuurd naar Italië om het te verwerken in Sea2See’s handgemaakte monturen van 100% gerecycled materiaal. Elke bril is goed voor 1 kilo minder afval in de oceaan. Nu verkrijgbaar bij Van Gestel!

Word onderdeel van de verandering 

Vissers hebben toegang tot een nieuwe bron van inkomsten dankzij de hoeveelheid ingezameld afval. Iedere 5 kilo verzameld afval levert een inzamelaar 1 euro op. 

Sea2See Treviso 167
Sea2See Hudson 63
Red de oceaan in stijl

Sea2see-brillen worden in zee geboren, over de hele wereld verkocht en gedragen door mensen die voor een schonere oceaan zorgen.

Craddle to Craddle | Goud gecertificeerd

Sea2see is het eerste brillenmerk dat zijn eigen cradle to cradle-gecertificeerde grondstoffen gebruikt.

C2C is een internationaal keurmerk met vijf niveaus: basis, brons, zilver, goud en platina. De filosofie achter Cradle-to-cradle (van wieg tot wieg, ofwel: kringloop) is dat alle materialen na gebruik in een product nuttig inzetbaar zijn in een ander product.

De vijf aspecten waarop C2C beoordeelt zijn: samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer, en sociale rechtvaardigheid.