Sea2see
Duurzame brillen gemaakt van 100% gerecycled oceaanplastic
Sea2see is een zeebestendig brillenmerk. De monturen worden in Italië gemaakt van gerecycled zeeplastic dat wordt verzameld door de vissers die samenwerken met de Sea2see Foundation.
Breekbare schoonheid onder de Marokkaanse hemel
In het vissersdorpje Taghazout aan de Atlantische kust van Marokko vond Sea2See inspiratie voor hun schitterende collectie en bracht een opvallende ode aan de bevolking, natuur, kustlijn en levendige cultuur.
Wereldberoemd fotograaf Edouard Valette en de Belgische stylist Lisa Rapeau legden de sfeer van ontdekking vast in dit bijzondere landschap. Hier verwerkten zij ook geüpcyclede tweedehands spullen en weggegooid plastic. De frisse en unieke kledingstijlen creëren een creatieve en toch kleurrijke sfeer van het strand.
De beelden zijn een blijvende herinnering aan het authentieke en het rauwe, de natuurlijkheid van deze bijzondere plek en de kwetsbaarheid van de kust. Voor Sea2see gaat deze symboliek verder dan mode. Het staat voor onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de natuur zodat deze overleeft in de hele wereld.
Elk verkocht montuur is goed voor 1 kilo verzameld en gerecycled zeeplastic.
De W-A-V-E-S aanpak
Door het aanpassen van de toeleveringsketen krijgt afval waarde. Het plastic in de zee wordt verminderd op een duurzame en schaalbare manier. De levens van gemarginaliseerde kustgemeenschappen, die leven in hotspots voor biodiversiteit in ontwikkelingslanden worden enorm verbeterd
WASTE
AFVAL | Waar jij afval ziet, zien wij grondstoffen.
AWARENESS
BEWUSTZIJN | Onderwijs is van cruciaal belang om de visie die mensen hebben op verspilling te transformeren
VALUE
WAARDE | Goed ingezameld en geselecteerd afval wordt waardevol.
EARNINGS
INKOMSTEN | Verzamelaars hebben toegang tot een nieuwe bron van inkomsten dankzij de hoeveelheid ingezameld afval. 5 KG AFVAL = € 1
SOLUTION
OPLOSSING | Minder plastic, schoner kustmilieu, schonere oceaan, meer vis en een duurzame toeleveringsketen.
Word onderdeel van de verandering
Vissers hebben toegang tot een nieuwe bron van inkomsten dankzij de hoeveelheid ingezameld afval. Iedere 5 kilo verzameld afval levert een inzamelaar 1 euro op.