Sea2see

Duurzame brillen gemaakt van 100% gerecycled oceaanplastic

Als we niets doen is er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan, dat kunnen we niet laten gebeuren. Van Gestel Optiek omarmt de milieubewuste initiatieven van het nieuwe brillenmerk Sea2See. Het bedrijf maakt modieuze en duurzame brillen van 100% gerecycled plastic afkomstig uit zee. Een beter milieu daar dragen wij graag een steentje aan bij en daarom zijn we trots op dit nieuwe merk in onze collectie.

Een nieuwe visie op afval

Sea2See werkt samen met de vissers in meer dan 20 havens in Spanje. Ongeveer een ton aan afval (plastic touwen, afgedankte visnetten e.d.) wordt om de drie dagen uit zee gehaald. Dit wordt verzameld, gereinigd, versneden en tot schoon materiaal opgeleverd. Het geteste en akkoord bevonden materiaal wordt doorgestuurd naar Italië om het te verwerken in Sea2See’s handgemaakte monturen van 100% gerecycled materiaal. Elke bril is goed voor 10 kilo minder afval in de oceaan. Nu verkrijgbaar bij Van Gestel!

Word onderdeel van de verandering 

Van elk verkocht montuur gaat €10,- euro naar Ambiente Europeo® voor het inzamelen van afval op stranden en uit de oceaan.

Red de oceaan in stijl

Sea2see-brillen worden in zee geboren, over de hele wereld verkocht en gedragen door mensen die voor een schonere oceaan zorgen.

Craddle to Craddle | Goud gecertificeerd

Sea2see is het eerste brillenmerk dat zijn eigen cradle to cradle-gecertificeerde grondstoffen gebruikt.

C2C is een internationaal keurmerk met vijf niveaus: basis, brons, zilver, goud en platina. De filosofie achter Cradle-to-cradle (van wieg tot wieg, ofwel: kringloop) is dat alle materialen na gebruik in een product nuttig inzetbaar zijn in een ander product.

De vijf aspecten waarop C2C beoordeelt zijn: samenstelling van de materialen, mogelijkheden tot hergebruik van de materialen, gebruik van hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer, en sociale rechtvaardigheid.