ZORG VOOR JE OGEN

Goede oogzorg is essentieel, vooral voor brildragende consumenten. Tijdige actie bij serieuze klachten kan blijvend zichtverlies voorkomen. Let bijvoorbeeld op bij plotselinge signalen zoals verminderd zicht, dubbelzien, vlekken, of flitsen. Deze kunnen wijzen op aandoeningen zoals glaucoom.

 

WAT IS GLAUCOOM?

Glaucoom is een sluipende oogziekte waarbij de oogzenuw langzaam beschadigt raakt, vaak door verhoogde oogdruk. Onbehandeld kan het leiden tot blindheid. De oogzenuw transporteert signalen naar de hersenen om beelden te vormen. Schade aan deze oogzenuw veroorzaakt blinde vlekken, die zonder behandeling groter worden.

 

VOORKOMENDE GLAUCOOM SYMPTOMEN

Glaucoom kan acuut  ontstaan met intense oogpijn, roodheid, wazig zicht, hoofdpijn en misselijkheid. Maar vaker ontstaat glaucoom langzaam met geleidelijke gezichtsveldverkleining over jaren. De eerste tijd valt de gezichtsveldverkleining niet op en vaak wordt glaucoom dan ook ontdekt tijdens een oogonderzoek voor een andere klacht of omdat glaucoom in de familie voorkomt. Pas als het gezichtsveld veel kleiner is geworden ontstaan klachten zoals zich vaker stoten of objecten in de omgeving niet meer opmerken.

 

BEHANDELING

Wanneer glaucoom is vastgesteld volgt een behandeling bij de oogarts. De eerste stap is het toedienen van oogdruppels om de druk te verlagen, zelfs bij normale druk. Vervolgens wordt 1 à 2 keer per jaar gecontroleerd of het glaucoom ergers is geworden. Naar aanleiding van de uitkomst wordt de behandeling voortgezet of aangepast. Als oogdruppels onvoldoende resultaat geven kan een laserbehandeling of operatie nodig zijn.

 

PREVENTIE

Tijdige behandeling is cruciaal. Preventief onderzoek is een effectief hulpmiddel bij de bescherming van uw ogen. Periodieke onderzoeken bij Van Gestel Optiek voorkomen toekomstige problemen en behouden uw gezichtsvermogen. Bij een OOGmeting basis meten de opticiens en optometristen  van Gestel niet alleen de sterkte maar ook de oogdruk. Daarnaast biedt Van Gestel uitgebreide oogonderzoeken voor aandoeningen zoals glaucoom, staar, diabetische retinopathie, macula degeneratie en droge ogen. Kijk naar de mogelijkheden op: 

 

Zorg voor uw zicht en voorkom potentieel ernstige oogproblemen. Bij twijfel, laat uw ogen controleren door professionals. Uw welzijn is van onschatbare waarde.